Tornar

18 abril, 2020

Miralls, oli d’oliva verge extra

IMG post - Miralls, oli d’oliva verge extra

L’oli d’oliva verge extra Miralls canvia el seu format i les etiquetes amb un disseny més actual i significatiu; un reflex de les fulles d’olivera que donen el fruit amb què elaborem els nostres olis de categoria superior.

Destaca la varietat empeltre característica de la Terra Alta, una varietat autòctona amb tot el sabor del sol i de la terra d’aquesta comarca. Es caracteritza per la seva diversitat aromàtica i gustativa, amb connotacions que recorden l’ametlla i la nou verda i un màxim d’acidesa de 0,5º. De color groc amb matisos daurats d’or vell, un sabor suau que recorda la fragància de l’olivera i un viatge sensorial que ens porta al cor de la Terra Alta d’on surt la pràctica totalitat de la producció d’oli d’oliva d’aquesta varietat. És ideal per a consumir en cru, per a gaudir d’amanides i també per a donar un toc especial als plats cuinats, conserves, carns i formatges en oli.

En la 8ena edició dels Premis Terraltí, celebrats a la Fatarella, l’oli d’oliva verge extra d’aquesta varietat, va rebre el premi al millor oli equilibrat de la varietat empeltre amb DOP Terra Alta.
L’altra varietat que també produïm és el Miralls arbequí, afruitat i suau, un oli de primeríssima qualitat, recollit directament de l’arbre en el seu punt òptim de maduració, que li confereix unes característiques idònies per a utilitzar-lo en cru i aromatitzar tots tipus de plats i elaborar salses o cremes fredes (salmorejos i gaspatxos); masses de rebosteria i fruites tropicals àcides. També per saltats, paelles i plats d’arròs en general.

L’oli d’oliva verge extra és la base de la dieta mediterrània i forma part de la nostra cultura culinària; un aliment d’altíssima qualitat amb propietats beneficioses per a la salut. Estudis realitzats pel Dr. Ramon Estruch demostren que el consum de cinc cullerades al dia redueix en un 30% el risc de patir malalties cardiovascular com l’ictus o l’infart.

Els àcids grassos li confereixen propietats cardioprotectores, vasodilatadores i antitrombòtiques, i ajuda a prevenir l’envelliment cel·lular i les malalties degeneratives. Ente molts altres beneficis, destaca l’efecte de prevenció front el càncer de mama, com assenyalen els estudis realitzats pel Dr. Eduard Escrich expert en nutrició i càncer de mama.
Consumint diàriament oli d’oliva verge extra, esteu fent salut!

Tags relacionados

Oli