Tornar

14 juny, 2021

La Cisqueta de Corbera d’Ebre està de celebració!

IMG post - La Cisqueta de Corbera d’Ebre està de celebració!

La Cisqueta de Corbera, garnatxa blanca 2019, medalla d’or en la novena edició del Concurs Internacional Grenaches du Monde.

 

El Concurs Internacional Grenaches du Monde, impulsat pel Conseil Interprofessionnel des Vins du Roussillon, és un certamen que valora els millors vins elaborats amb garnatxa de tot el món.

En l’edició d’enguany, la Terra Alta ha obtingut 18 medalles d’or i 13 de plata, essent la DO catalana més premiada. Un reconeixement al nostre territori productor d’un terç del total mundial d’aquesta varietat de raïm, i amb una superfície conreada de garnatxa de prop del 90 % de tot Catalunya.

Celebrem que una de les medalles d’or hagi estat per a la nostra Cisqueta de Corbera, garnatxa blanca 2019.

És previst que la propera edició del Grenaches du Monde tingui lloc a Nova York, durant la primavera de 2022.

Però, qui era la Cisqueta?

La Cisqueta era una dona camperola, alegre i divertida que treballava la terra i tenia cura dels seus. De jove tothom la festejava, però ella va decidir conèixer món i després tornar a casa, a Corbera d’Ebre. Ella marcava el ritme i decidia sobre la seva vida. Ara, més reposada però igual d’alegre, recorda els temps de jove amb la colla d’amics, cantant i deixant-se emportar per la música de festa major.

La Cisqueta és una de les protagonistes d’una jota que parlava de Corbera d’Ebre i aquest és un vi que vol homenatjar les dones pageses. Una garnatxa blanca, de color groc palla, clar i brillant, amb aromes de fruita de polpa blanca i flors blanques, plàtan, préssec madur i mel. De tast elegant, amb amplitud i volum, ple i llarg. Un vi que marida bé amb pesca salada, textures cruixents (brasa) i formatges greixosos.

Tags relacionados

Vins